Pankek_cilekli

Adı Yabancı Tadı Güzel: Yulaflı ve Çilekli Pankek

Mayıs ayına yaklaşırken manav tezgahlarında yerini almaya başlayan çilek tadıyla bizi cezbeden meyveler arasında yer alıyor. Biz de hazır bu güzelim meyvenin mevsimine gelmişken çilekli bir tarif verelim istedik ve Pankek ile çileği buluşturduk. Pankek deyince aklımıza Amerikan filmlerindeki kafelerde kahveyle beraber yenilen tatlı krep benzeri şeyler geliyor. Aslında yeni yeni alıştığımız fakat tadını beğendiğimiz bu tadın yapması da aslında basit. Evinizde tatlı olarak hazırlayabileceğimiz ve sevdiklerinize ikram edebileceğimiz bu tatlının tarifine bir bakalım:

Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı un
  • Yarım su bardağı yulaf
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 250 gr. çilek
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. Öncelikle iyice yıkadığımız çileklerimizi derin bir kabın içine alıyoruz. Kabartma tozunu ve şekeri de ekliyoruz. Bir blender veya çatal yardımıyla bu üç malzemeyi iyice eziyoruz.
  2. Daha sonra aynı kabın içine yumurtayı, bir tutam tuzu, vanilyayı ve sütü ekliyoruz.
  3. Diğer bir tarafta erittiğimiz tereyağı da harcımızın içine ekliyoruz.
  4. Bir süre tahta kaşık yardımıyla karıştırdığımız bu harcın içine yulaf ezmesi ve unu da ekleyerek iyice malzemelerin birbirine karışmasını sağlıyoruz.
  5. Diğer bir tarafta ocağa bir tava alıyoruz. Üzerine birazcık zeytinyağı gezdiriyoruz ve yağ kızarınca karıştırdığımız harcın bir kısmını döküyoruz.
  6. Pankekleri her iki tarafı da hafif kahverengi oluncaya kadar pişiriyoruz.
  7. Bu işlemi 10 defa daha yapıyoruz.
  8. Sıcak olarak aldığımız pankeklerin üzerine de damla çikolata ekleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun

Not: Tarifimizden 10-12 adet pankek çıkarabilirsiniz.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir