gül-elması

Adını Sen Koy Tatlısı

Cheesecake, elma tatlısı veya browni… Bunlar çoğumuzun sevdiği tatlılar arasında yer alıyor. Ama bu tatlı, 3 tatlıyla uzaktan veya yakında alakası bulunmayan bir tarif… Adını bile bulamadığımız, görüntüsüyle bir güle dokunuyormuş hissi veren tatlımızın tarifine beraber bakalım:

Malzemeler

  • 1 kg milföy hamuru
  • 8 adet küçük elma
  • 1 tane limon
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yumurta akı
  • Ekstra şeker

Hazırlanışı

  1. Öncelikle tenceremizi ocağa alıyoruz. İçine su dolduruyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz.
  2. Diğer bir yandan içini çıkardığımız elmalarımızı enlemesine ince ince doğruyoruz.kesilmis-elma
  3. Doğradığımız elmaları kaynamış suya atıyoruz ve üzerlerine 1 limonun suyunu sıkıp ekliyoruz.
  4. 1-2 dakika kaynattığımız elmaları sonrasında tencereden alıyoruz. Bu şekilde elmaların dağılmamasını sağlıyoruz. Çıkardığımız elmaları bir kağıt havluyla kuruluyoruz.
  5. Genellikle marketlerden satın aldığımız milföy hamurları kalın bir görüntüye sahiptir. Bunları merdane yardımıyla açıyoruz. Uzun bir hal veriyoruz.
  6. Açtığımız hamurun üstüne yumurta akını sürüyoruz. (Yumurta akını açacağımız bütün hamurlara eşit bir şekilde dağıtmayı unutmayın).
  7. Daha sonra açtığımız hamurun üzerine şekeri ve tarçını da ekliyoruz. Bu işlemi de açacağımız bütün hamurlara yapıyoruz.
  8. Soğumaya bıraktığımız elmaları açtığımız hamurların üstüne bir kısmı dışarıda kalacak şekilde yerleştiriyoruz. (Her bir hamur için 9 parça elma kullanılabilir.)hamura-yerlestirilmesi
  9. Daha sonra hamurun altta kalan kısmını elmanın altta kalan kısmına doğru kıvırıyoruz ve gül şeklinde sarıyoruz.hamura-sarilmis-elma
  10. Daha sonra bu gül şeklindeki hamurları cupcake yaparken kullandığımız kalıpların içine yerleştiriyoruz.cupcake-icindeki-hamur
  11. Fırın tepsisine kalıbın altında kalacak şekilde biraz su ekliyoruz ve bu şekilde tatlının altının fazla pişmesini engelliyoruz.
  12. Önceden 200 C’de ısıttığımız fırında arada kontrol ederek 15-20 dakika pişiriyoruz. Pişirdiğimiz tatlımızı fırından çıkartıyoruz.
  13. Ilıkken kalıptan çıkardığımız gül şeklindeki tatlılarımızı üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.pudra-sekerli-elma

Afiyet Olsun.

Not: Tarifimiz  sitesinden Türkçe’ye adapte edilmiştir. 

“Adını Sen Koy Tatlısı” üzerine 6 düşünce

  1. Merhaba, ben tarifinizi denedim, bir tatlıdan beklenileni karşılamadığını düşünüyorum, tat kısmı biraz daha geliştirilebilir, şeker hastası babam sevdi ama biz uzerine sus amacli olan pudra şekerini cok fazla ekerek ancak tad alabildik, ama yine de denemiş olduk, teşekkürler..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir