http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-young-woman-having-flu-blowing-her-nose-image17164785

Bağışıklığınızı Arttıracak Bilinmeyen 6 Yiyecek

Birkaç saniyeliğine hastalandığınızı düşünelim. Hastalıktan kurtulmak için neler yapardınız? Tavuk suyuna bir çorba veya bol tarçınlı ballı bir ıhlamur… Ya da gün içerisinde bol bol portakal mandalina gibi turunçgiller… Bu gıdaların yanında aslında günlük hayatta tükettiğimiz fakat bağışıklığımızı arttıracak farklı besinler de var desek ne derdiniz? Gelin bu gıdaların neler olduğuna bakalım:

1. Brezilya Cevizi

Çalışmalar, selenyum eksikliği olanlar kişilerin soğuk algınlığı ve akciğer iltihabı gibi hastalıklara karşı bağışıklıklarının daha düşük olduğunu gösteriyor. Her gün 2 adet tüketilen Brezilya cevizi günlük önerilen selenyum mineral ihtiyacını karşılıyor. Selenyum mineral ise kötü virüsler için en büyük düşman.  Selenyum mineral kötü virüsleri temizlemekle kalmıyor vücudumuz için yararlı olan küçük proteinlerin üretimini de arttırıyor. Brezilya cevizini hafifçe kavrulmuş ve tuzsuz tüketilmesini öneriyoruz.

Brezilya Cevizi

2. Mantar

Geleneksel doğu tıbbında mantar solunum rahatsızlıklarında kullanılıyordu. Bağışıklık sistemini arttıran mantar vücudu virüslerden arındırıyor. Doğal ortamda yetiştirilen mantarlar topraktaki toksinleri emdiği için onları tercih etmekte fayda var. Kültür mantarının da doğalı kadar olmamakla birlikte aynı etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Mantar

 

3. Kırmızı Biber

Bilimsel çalışmalar Kırmızı Biberin c vitamini bakımından sihirli bir mermi etkisine sahip olmadığını söylese de soğuk algınlığı sırasında hastalığın etkisini azaltmak adına yiyebilirsiniz. Ayrıca Kırmızı Biberi ince dilimleyerek çiğ bir şekilde tüketerek içindeki vitaminleri öldürmezsiniz.

Kırmızı Biber

4. Tatlı Patates

Diğer bir ürün de tatlı patates… Beta karoten bakımından zengin bir gıda olan tatlı patates içerdiği A C ve D vitaminleri ile de bağışıklık sistemimizi güçlendirir Ayrıca, bir doz vitamin C ve D virüs mücadele sistem kendi oyunun başında tutmak için alırsınız.

Tatlı Patates

5. Yoğurt

Organik olarak üretilen veya evde annelerimizin mayaladığı yoğurt soğuk algınlığına karşı korumaya yardımcı ürünlerden biri. Uzmanlar genellikle soğuk algınlığı sırasında süt ürünlerinin tüketimini önermese de yoğurt bu ürünlerin dışında yer alıyor. İçerdiği yararlı bakteriler sayesinde yoğurt soğuk algınlığına karşı vücudumuzun bağışıklığını arttırıyor.

Yoğurt

6. Çikolata

Gerçekten mi dediğinizi duyar gibiyiz. Evet gerçekten güçlendiriyor ama şeker katılmamış gerçek kakaodan üretilmiş siyah çikolatadan bahsediyoruz. Kakao içerdiği teobromin maddesi ile öksürüğü yumuşatıyor. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde de soğuk algınlığına karşı

Bitter Çikolata

 

Not: Bu sitede yer alan bilgiler internetten derlenmiştir. Herhangi bir hastalık durumunda ilk önce doktorunuza ve sağlık kuruluşlarına başvurunuz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir