baharat-blog-mealbox

Baharatların Gizli Dili

Her yemeğin olmazsa olmaz yıldızları hakkında bilinmeyen gerçekler

Yemeğinizi hazırladınız, çatalınızı aldınız elinize ve tam o sırada yemeği neyin mükemmelleştireceğini hatırladınız: Baharat. Kimisi için mantının olmazsa olmazıdır nane, bazısı da kırmızı pul biber hastasıdır. Karabiber ise o kadar benimsenmiştir ki her sofrada tuzun yanında yerini alır. Peki bu muhteşem tatların yararlarını biliyor muyuz?

Karabiber: Yağlı ve hamur içeren besinlerin kolay sindirilmesine yardımcı olmasının yanı sıra şeker hastalığını engelleme özelliğine sahiptir. Yüksek enerji vererek gün boyu zinde olmasını sağlar.

Kırmızı Pul Biber: Metabolizmayı hızlandırarak kilo verdirir. Kan dolaşımını hızlandırarak, kalp ve sinir hastalıklarını önlemeye yardımcı olur.

Nane: Soğuk algınlığı ve öksürüğü iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca sindirim sistemi ve mide için çok faydalıdır.

İsot: Bağışıklık sistemini güçlendirir, kan akışını hızlandırma ve direnci arttırma özelliği vardır.

Kekik: Bağırsak mikroplarının en büyük düşmanı olan kekik, solunum yolu hastalıklarına iyi gelir ve kan şekerini düşürür.

Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolü düzenlemeye, soğuk algınlığına, bağırsak problemlerine yardımcı olur.

Zencefil: Antioksidan deposu zencefil, soğuk algınlığına iyi gelir, balgam söktürür, bulantı giderir, bağışıklık sistemini güçlendirir, romatizma ağrılarına iyi gelir ve eklem ağrılarını azaltır.

Bol baharatlı ve lezzetli yemekleriniz olsun!

 

Not: Bu sitede yer alan bilgiler internetten derlenmiştir. Herhangi bir hastalık durumunda ilk önce doktorunuza ve sağlık kuruluşlarına başvurunuz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir