kandil_simidi

Bereketli Bir İkram Tarifi: Kandil Simidi

Kandillerin vazgeçilmez bir lezzeti olan simitler bugün tekrar pastane ve fırın tezgahlarında yerini aldı. Fakat bu lezzeti kendisi yapmak isteyenlere lezzeti yerinde bir kandil simidi tarifi verelim istedik. Gelin bu lezzeti yerinde tarife beraber bakalım:

Malzemeler

  • 200 gr. margarin
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam şeker
  • Yarım çay bardağı susam
  • Yarım çay bardağı çörek otu

Hazırlanışı

  1. Derin bir kabın içine unu, mahlebi ve kabartma tozunu koyup karıştıralım.
  2. Daha sonra karışımın ortasına bir çukur açarak yumurtanın akını ve oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini ve yoğurdu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  3. Yoğurduğumuz harcın içine tuz ve bir tutam da şekeri ekledikten sonra bir süre daha yoğuralım ve bir kenara alalım.
  4. Büyük bir fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştirelim ve fırını da 200 C’de ısıtmaya başlayalım. Fırın ısınırken yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verelim ve fırın tepsisinin içine yerleştirelim. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi gerçekleştirelim.
  5. Bu işlem sonrasında yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla veya elinizle bütün hamurların üzerine sürün. Çörek otunu ve susamı da hamurun üzerine serptikten sonra önceden ısıttığınız fırının içinde simitlerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız simitleri sevdiklerinize sıcak olarak ikram edin.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir