Bruschetta_Kolaj

Bir İtalyan Klasiği: Domatesli Bruschetta

Bir İtalyan klasiği olan bruschette başlangıç olarak en sevdiğimiz lezzetler arasında yer alıyor. Bir restorana gittiğimizde söylenişiyle bizi zor durumda bıraksa da ana yemek gelmeden bir nebze olsun açlığımızı bastırmamıza yardımcı oluyor. Evde yapmayı çok da tercih etmediğimiz bu lezzetin tarifini vermeden önce iyi bir bruschetta yapmanın sırlarına bir bakalım.

Bu söyleyeceğimiz belki sizi şaşırtacak ama iyi bir bruschetta erik domatesiyle hazırlanıyor. Aslında bizim kültürümüzde erik domatesi evde kışlık domates salçası hazırlamak için kullanılıyor. Bruschettanın erik domatesiyle daha iyi olmasının sebebi erik domatesinin daha az çekirdekli ve daha etli olmasıdır. Bu yüzden erik domatesi kullanarak misafirleriniz için daha fazla porsiyonlar çıkarabilirsiniz. Normal domatesle de hazırlanabilen tarifimizi aşağıda bulabilirsiniz.

Malzemeler

  • 6-7 tane erik domatesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 6-7 yaprak taze fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tane uzun Fransız bageti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

Bir tencereyi ocağa koyun, yarısına kadar suyla doldurun ve kaynatmaya başlayın. Su kaynayana kadar domatesleri bir tarafta yıkayın. Sonrasında domatesleri kaynayan suyun içine koyun. 1-2 dakika kaynayan suyun içinde bırakın ve sonrasında sudan alın. Bu şekilde domatesleriniz kabuklarından daha kolay ayrılacaktır.

Kabuklarından ayırdığınız domatesleri bir bıçak yardımıyla küp küp doğrayın ve derin bir kabın içerisine yerleştirin.

Bu sırada fırınınızı 230 C’de ısıtmaya başlayın.

Domateslerin olduğu kabın içine sarımsağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve balzamik sirkeyi ekleyin. Bir süre karıştırdıktan sonra tuzu, karabiberi ve fesleğeni ekleyelin ve baharatların da harca karışmasını sağlayın.

Bu sırada ince ince dilimlediğiniz baget ekmeklerini bir fırın tepsisine yerleştirin. Ekmeklerin bir tarafına fırça yardımıyla zeytinyağ sürün ve fırına verin. Ekmekleri üzeri hafif kahverengi olana kadar fırında pişirin.

Fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerine domates karışımını da ekleyerek servis edin.  Ekmekleri isteğinize göre sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun…

 

“Bir İtalyan Klasiği: Domatesli Bruschetta” üzerine bir düşünce

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir