Çerkez Tavuğunun Tadına Doyum Olmaz

Her damak tadına uygun; ama yapılması bir o kadar zor görünen Çerkez tavuğu… Farklı insanlar tarafından, farklı tarifler ve lezzetler olarak karşımıza çıkabiliyor.

Bazen sofralarda bir meze, bazen bir başlangıç, bazen yan lezzet, bazen ise beş çayının yanında hafif bir lezzet… Uygulaması kolay ve lezzeti bol Çerkez tavuğu tarifi:

Malzemeler:

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı:

Öncelikle tavuğumuzu güzelce haşlayalım. Haşlamada oluşacak tavuk suyunu ziyan etmeyin daha, bize lazım! Tavuğu haşladıktan sonra ince ince parçalara ayıralım. Daha sonra ceviz içini robotta çekelim. Kuru ekmeğin içine tavuk suyunu ilave edelim ki ekmek iyice suyunu çeksin ve yumuşasın. Sonrasında parçalanmış cevizlerimizin içine parçalanmış tavuğumuzu  ve  tavuk sulu ekmeğimizi de ekleyelim. Sarımsağımızı da ekledikten sonra iyice karıştıralım. Renginin beyaz olmasını istiyorsanız içine az miktarda süt ekleyip karıştırabilirsiniz.

Tatların iyice birbirine geçmesi ve karışması için mümkün olduğunca uzun süre bekletmekte fayda var.En az 1 saat, mümkünse 1 gün dinlendirelim.

Tereyağını eritip içine toz kırmızı biber ekleyelim ve karıştıralım. Servisten önce bu sosu yemeğimizin üstüne gezdirelim.

Elinize sağlık. Afiyet olsun!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir