bezelye_tava

Çıtır Çıtır Bir Lezzet: Bezelye Tava

Artık market alışverişlerine gittiğinizde yazın çıkan sebze ve meyvelerin raflarda yer aldığını görebilirsiniz. Bu yaz sebzelerinden biri olan bezelye ise tezgâhlarda yerini alanlardan… Bezelye genellikle içi çıkarılarak etli veya tavuklu bir şekilde hazırlanır. Biz de bu klasik tariflerin biraz dışına çıkarak sizlerle daha hafif bir lezzetin tarifini paylaşmak istedik. Tarifimize geçmeden önce de ana malzememiz olan bezelyenin faydalarına bir bakalım.

Taze bezelye, konservesine oranla daha faydalıdır ve yüksek miktarda su içermektedir. Taze bezelye aynı zamanda bağırsaklarımızı çalıştırarak kabızlığı gidermektedir. Lifli bir yiyecek olan bezelye, tok tutma özelliğine de sahiptir. İçeriğindeki B1 vitaminiyle de gece uykusunu düzenli bir hale getirir ve ruhsal olarak daha iyi hissetmemizi sağlar.

Malzemeler

  • 1 kg taze bezelye
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Taze yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

  1. Öncelikle taze bezelyelerimizi kılçıklarından ayırıyoruz. Kabuklarından ayırmıyoruz sadece taze fasulye gibi kılçıklarını kesiyoruz.
  2. Yıkadığımız bezelyeleri tuzlu suda 10 dakika haşlıyoruz. Bezelye sulu bir sebze olduğu için çok haşlamamakta fayda var.
  3. Haşladığımız bezelyeleri süzüyoruz ve mısır ununa buluyoruz. İçine yeşil soğanları doğuyoruz ve baharatları da ekliyoruz.
  4. Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz. Unlu ve yeşil soğanlı bezelyeyi de tavaya yayıyoruz ve kapağını kapatarak pişiriyoruz.
  5. Alt kısmı hafif kahverengi olduğunda bir tabak yardımıyla ters çeviriyoruz ve diğer tarafın da pişmesini sağlıyoruz.
  6. Diğer tarafı da pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz ve sıcak olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir