peynirli_dereotlu_pogaca

Diyetteyim Ama Alırım Bir Isırık: Dereotlu Light Poğaça

Hamur işleri belki de en çok sevdiğimiz şeyler arasında ilk sıralarda yerini alabilir. Fakat yaz ayının yaklaşmasıyla beraber bu tarz yiyeceklerden kendimizi uzak tutmaya çalışıyoruz ya da bunlara alternatif tatlar bularak kendi nefsimize biraz olsun hakim olmaya çalışıyoruz. Biz de bu hakim olma durumuna biraz yardımcı olalım ve kalorisi az fakat lezzeti bol bir poğaça tarifi paylaşalım. Lezzetten ödün vermeden hafif bir poğaça nasıl yapılır diyorsanız işte detayları…

Malzemeler

Harcı İçin:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı fındık yağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2.5 su bardağı tam buğday unu
  • 100 gr. kadar az yağlı beyaz peynir
  • 1 tutam dereotu (isteğe göre daha fazla konulabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
  • Bir tutam çörek otu
  • 1 tane yumurtanın sarısı

Hazırlanışı

  1. Öncelikle un hariç bütün malzemeyi derin bir kabın içine alıp karıştırıyoruz. Elimizle karmak malzemelerin birbiriyle bütünleşmesi açısından daha iyi olacaktır.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ekliyoruz. Un ölçüsünü göz kararı olarak siz de belirleyebilirsiniz fakat yumuşak olması adına çok un eklememekte fayda var.
  3. Yoğurduğumuz hamuru bir süre dinlenmeye alalım. Biz de bu sırada fırınımızı ısıtmaya başlayalım.
  4. Elimizle hamurdan parçalar alarak yuvarlak toplar haline getiriyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
  5. Daha sonra bu topların üzerine 1 yumurtanın sarısını eşit bir şekilde pay ediyoruz ve çörek otuyla süslüyoruz.
  6. Önceden 180 C’de ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25-30 dakika pişirdiğimiz poğaçalarımızı sıcak sıcak sevdiklerimize servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir