Baked_Apple

Fırınlanmış Elma Tatlısı

Hafif tatlıları sevenlerin ilk sıradaki tercihlerinden biri olan elma tatlısı genellikle haşlanarak yapılan tatlılar arasındadır. Fakat elmayı kabuğuyla beraber fırında hazırlamak elmanın vitaminlerinin ölmemesini sağlıyor ve tatlıyı daha farklı bir görünüme kavuşturuyor. Gelin yöntemi farklı tadı daha güzel olan tarifimize beraber bakalım:

Malzemeler

  • 4 büyük boy kırmızı elma
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 çay bardağı sıcak su

Hazırlanışı

  1. Elmalarımızı öncelikle yıkıyoruz. Daha sonra kabuklarını soymadan içini hafifçe oyuyoruz.
  2. Diğer bir kasenin içinde şekeri, tarçını, kuru üzümü ve dövülmüş cevizi bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  3. Bu karışımı da elmalara pay ediyoruz. İçini doldurduğumuz elmaların üzerine tereyağı da eşit bir şekilde pay ediyoruz.
  4. Fırın kabımıza elmaları yerleştirdikten sonra sıcak suyu ilave ediyoruz. İçini oyduğumuz elmalardan çıkan birkaç elma çekirdeğini de suyun içine hoş bir koku vermesi adına ekliyoruz.
  5. Önceden 190 C’de ısıttığımız fırının içine kabımızı yerleştiriyoruz. 35-40 dakika pişiriyoruz.
  6. Daha sonra fırından çıkarttığımız elmaları hafif ılıyınca isteğe göre vanilyalı dondurma veya kaymakla servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir