incir_receli_tarifi

İncirler Olana Kadar Reçelini Yapın Bari…

Mayıs sonu haziran başı bize yaz ayına yavaş yavaş girdiğimizi gösteren zamanlardır. Diğer bir gösterge ise köylü pazarlarında rast gediğimiz ham incirlerdir. Bazen soyulmuş bazen de kabuklarıyla tezgahlarda yerini alan bu incirler küçük kovalarda satışa sunulur. Kendisi küçük lezzeti büyük bu reçeli yapmak aslında kolay değildir. Ayarını tutturabilmeniz için beli püf noktaları olan bu reçelin tarifine gelin beraber bakalım.

Malzemeler

  • 1 kg. reçellik yeşil incir (ham incir)
  • 1 kg. toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 5-6 adet karanfil

Hazırlanışı

  1. Öncelikle incirlerimizi iyice yıkayalım. Daha sonra uçlarını keselim. Arzuya göre incirlerin kabuklarını da soyabilirsiniz.
  2. Soyma işleminden sonra bir kürdan yardımıyla her bir incirin içine birkaç delik açalım.
  3. İncirleri tencereye alalım ve üstü tamamen suyla kaplı olana kadar su doldurup kaynatalım. Bu kaynatma işlemini 8-10 dakika yapalım.
  4. Kaynattığımız incirleri süzelim ve tekrar tencereye alalım. Tekrar su doldurup 8-10 dakika kaynatmaya bırakalım. Kaynayan incirleri tekrar ocaktan alıp süzelim.
  5. İncirleri bir tencereye alıp üzerine şeker ve 4 bardak suyu ekleyelim. Kaynatmaya bırakalım ve daha sonra karanfili de ekleyelim.
  6. Yaklaşık 40 dakika daha pişirdiğimiz reçelin üzerine limon ve limon tuzunu da ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatalım.
  7. Tencereden aldığımız reçeli soğumaya bırakalım. Soğuttuğumuz reçeli kavanozlara pay edelim.

Afiyet Olsun.

Püf Noktaları

  • İncirlere delik açarken elinize mutlaka bir eldiven geçirin. Bu şekilde incirin içinden çıkan sıvı elinizde yara yapmayacaktır.
  • İncirlerin suda kaynatma işlemi sırasında tencerenin kapağını kapatmayın. Bu şekilde incirin yeşil rengi kaybolmayacaktır.
  • Birkaç defa kaynatmak incirin bütün acılığını alacaktır. Bu şekilde incir reçeliniz daha lezzetli olacaktır.
  • Kavanozlara pay etmeden önce birkaç saat güneşte bekletmeniz reçelinizin biraz koyu bir renge sahip olmasını ve daha iştah açıcı görünmesini sağlayacaktır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir