koftenin_puf_noktalari

İyi Bir Köfte Yapmanın 10 Püf Noktası

Hangimiz sevmeyiz ki köfteyi? Köfte-patates kızartması kutlamaya değer bir olay olduğunda veya kendinizi şımartmak istediğinizde her zaman ne yesem sorusuna verilen en iyi cevaptır. Her ne kadar kalorisi bol olsa da lezzeti de bir o kadar fazla olan bu yemeği lezzetli hale getirmenin yollarını sizin için derledik. İşte lezzetli bir köfte yapmanın 10 püf noktası:

  1. Kıyma seçimine özen gösterin.

Lezzetli bir köftenin en temel noktası; kullandığınız kıymadır. Bildiğiniz kasap veya marketlerden aldığınız kıymanın yağlı bir kıyma olması gerekir. Eğer ki yağsız bir kıyma alırsanız köfteniz kuru olur ve lezzetli bir şekilde pişmez. Ya da çok yağlı alırsanız pişerken küçülür ve lezzeti kaybolur. Bu yüzden kasabınıza köftelik kıyma almak istediğinizi özellikle belirtin.

  1. Ekmek içi dağılmamasını sağlar.

Her ne kadar bazı yörelerde köfte harcının içine ekmek içi konmasa da köftenin toparlanması ve pişerken dağılmaması adına 1/3 oranında ıslatılmış ekmek içi koymakta fayda var. Islatılmış ekmeğin içini tekrar sıkarak harca katmayı unutmayın.

  1. Soğansız köfte olmaz.

Bütün yemeklerde olduğu gibi soğansız bir köfte de düşünülemez. Genellikle soğanları yemeklere katarken bıçakla kesmemiz söylense de köfte için durum tam tersi. Köfteye soğanınızı katmadan önce ya rondodan geçirin ya da rendeleyin. Soğanın suyu bu şekilde açığa çıkacak ve köfteye lezzet verecektir.

  1. Yumurta veya süt koyun.

Genellikle yumurta konması tavsiye edilse de yumurtanın kokusunu sevmeyenler için önerimiz 1 yemek kaşığı süt. Etiniz bu şekilde daha yumuşak ve daha lezzetli olacaktır.

  1. Baharatsız bir köfte tamamlanmamış bir şiir gibidir.

Bütün bu malzemelerden sonra geriye kalan tek şey ise baharatlar… Tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyerek köftenize son dokunuşu verir ve yoğurmaya hazır hale getirirsiniz.

  1. Biraz tarçın farklı bir tat verecektir.

Bildiğimiz baharatlar dışında bir çimdik tarçın her yemeğe olduğu gibi köfteye de hoş ve güzel bir koku verecektir.

  1. Köfteyi yoğurduktan sonra bir süre dinlendirin.

Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra köftenizi en az 10 dakika yoğurun. Sonrasında birazcık köfteyi buzdolabında dinlendirin ve elinizle köfteleri küçük parçalara ayırın ve bu şekilde pişirin.

  1. Yağın kızmasını bekleyin.

Köfteleri tavaya atmadan önce yağı iyice kızdırın. Bu şekilde köfteler yağ çekmeyecektir.

  1. Harlı ateşte pişirmeyin.

Her ne kadar yağı kızdırmak için harlı bir ateşe ihtiyacınız olsa da köfteleri tavaya attıktan sonra ocağın altını orta ateşe getirin ve kızartın. Bu şekilde hem içinin hem de dışının dengeli pişmesini sağlayacaksınız.

10. Kızartırken çatalla çevirmeyin.

Her ne kadar çatalla çevirmek gibi bir âdetimiz olsa da bunu yapmayın. Köftelerinizin her bir yüzeyini ortalama 3-4 dakika pişirin ve maşa ile çevirin. Bu şekilde köfteniz daha sulu ve lezzetli olacaktır.

Güzel bir köfte için eğer bu kadar işlem zor geldiyse veya yapmaya üşendiyseniz bırakın Meal Box köfte lezzetlerini sizin için kapınıza kadar getirsin.

Köfteniz şimdiden afiyet olsun.

 

“İyi Bir Köfte Yapmanın 10 Püf Noktası” üzerine bir düşünce

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir