ispanakli_kiymali_borek

Kahvaltının Sıcak Lezzeti: Kolayda Kıymalı Börek

Bizim topraklarımızdaki en büyük ve en vazgeçilmez lezzetlerden biri olan kıymalı börek bu zamana kadar onlarca farklı tarifle kahvaltı sofralarının başköşesinde yerini almayı başarmıştır. Tarifimiz ise hem tadıyla hem de görüntüsüyle size hoş anlar yaşatacak kadar güzel bir tarif. Arda’nın Mutfağından esinlenerek hazırladığımız bu tarifi misafirlerinize ve sevdiklerinize rahatlıkla ikram edebilirsiniz. Çok da fazla sözü uzatmadan ve daha da karnımız zil çalmadan gelin tarifimize beraber bakalım.

Malzemeler

Yufkası için
  • 1 şişe soda
  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

İç harcı için
  • 250 gr. dana kıyma
  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı

  1. Öncelikle soğanlarımızı ince ince kıyıyoruz. Bu sırada bir tencereyi tavaya alıyoruz ve ısıtmaya başlıyoruz. Ardından zeytinyağını da ısıttığımız tavaya koyuyoruz.
  2. Kıydığımız soğanları tavaya koyuyoruz. Bir süre karıştırdıktan sonra fakat çok da karamelize olmadan kıymamızı da tencereye koyuyoruz.
  3. Başka bir yerde yıkadığımız ıspanakları ince ince doğruyoruz ve tencereye onları da ekliyoruz. Ispanaklar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Bu sırada pul biber, karabiber ve tuzu da harcın içine ekliyoruz. Karıştırmaya bir süre devam ediyoruz.
  5. Yufkanın çıtır çıtır olması ve iyi pişmesi için ayrı bir kabın içinde soda, süt, zeytinyağı, tuz ve yumurtayı karıştırıyoruz.
  6. Tenceredeki iç harç pişmeye devam ederken biz de kek kalıbını tezgahın üstüne alıyoruz. Sütlü karışımı bir fırça yardımıyla kalıbın her yerine sürüyoruz.
  7. Daha sonra kalıbın içine ilk yufkayı biraz kalıbın dışında kalacak şekilde yerleştiriyoruz ve tekrar sütlü harcı sürüyoruz.
  8. Diğer 3 yufkayı da eşit olacak şekilde elimizle parçalıyoruz ve birazını tabana koyuyoruz.
  9. İç harcımızı ocaktan alıyoruz ve her yere eşit dağılacak şekilde harcın bir kısmını kalıba kaşık yardımıyla dağıtıyoruz.
  10. Yerleştirdiğimiz harcın üstünü tekrar yufkayla kapıyoruz ve onların üstüne de sütlü karışımı fırça yardımıyla sürüyoruz. Bu işlemi 2 defa daha yapıyoruz
  11. En son katı da yaptıktan sonra kalıbın dışında kalan parçaların birazını bir bıçak yardımıyla kesiyoruz. Kalanını ise üstüne doğru kapıyoruz.
  12. Kalan sütlü harcımızı da fırça yardımıyla kapattığımız kısma sürüyoruz.
  13. Son olarak üzerine çörek otunu koyuyoruz.
  14. 200 C’de önceden ısıttığımız fırında böreğimizi 40-50 dakika pişiriyoruz.
  15. Fırından aldıktan sonra bir süreliğine soğumaya bıraktığımız böreği bir borcama ters çeviriyoruz ve fırında 20 dakika daha pişiriyoruz.
  16. Fırından tekrar aldığımız böreğimizi sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir