dible_tarifi

Karadeniz Usulü Risotto: Dible

Taze fasulye deyince hepimizin aklına zeytinyağlısı veya yemeği geliyor. Halbuki fasulyenin yaz ayına uygun bir hali daha var. o da dibleKaradeniz mutfağının hafif ve güzel bir lezzeti olan dible sıcak yense de damakta gayet hoş tatlar bırakıyor. Gelin bu hafif lezzetin tarifine bir bakalım…

Malzemeler

  • 500 gr. taze fasulye
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet küçük domates
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Öncelikle pirincimizi sıcak suda yaklaşık yarım saat boyunca bekletiyoruz.
  2. Pirinçler bir kenarda beklerken siz de fasulyelerin kenarlarını ve uçlarını kesin ve iyice yıkayın.
  3. Diğer bir tarafta soğanı ince ince kesiyoruz ve bir tencere alıyoruz. Ardından zeytinyağı da ekliyoruz ve hafifçe kavurmaya başlıyorsunuz.
  4. Daha sonra temizlediğiniz fasulyeleri yarım santim uzunluğunda kesiyorsunuz ve tencerenin içine alıyorsunuz.
  5. Ardından pirinci ve ince ince doğradığınız domatesi de tencereye alıyorsunuz.
  6. En son tereyağı ve suyu da ekledikten sonra pişirmeye bırakıyorsunuz.
  7. Fasulyeler biraz yumuşayınca baharatları da ekliyorsunuz ve biraz daha pişiriyorsunuz.

Pişen dibleyi sıcak sıcak servis ediyorsunuz.

Afiyet olsun

“Ama ben hala zeytinyağlı fasulye severim” diyorsanız siz isteyin Meal Box taze fasulyeyi kapınıza kadar getirsin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir