Kestaneli İtalyan Sufle

Malzemeler:

  • ½ bardak süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • ¼ bardak ve 2 yemek kaşığı kestane püresi
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 3 yumurtanın akı
  • ½ yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz

Hazırlanışı:

Fırınımızı 190°C’ye ısıtıyoruz. Sufle kaplarımızı fırça yardımıyla yağlıyoruz ve üstlerine hafifçe toz şeker serpiyoruz.  ¼ bardak + 2 yemek kaşığı sütümüzü kaynamak üzere ocağa koyuyoruz.

Fırınımız ve sütümüz ısınırken, un, mısır nişastası, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı sütü bir kap içerisinde çırpıyoruz. Bu karışımımızı kaynamakta olan sütümüzün içerisine, ocaktan almadan, yavaşça dökerek karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra 1-2 dakika kaynamaya bırakıyoruz karışımımızı. Kaynadıktan sonra, ocağımızı kapatıyoruz.

Sıra geldi 2 yumurtanın sarısına… Önce ilk yumurtamızın sarısını karışımımıza katıyoruz. İyice karıştırıyoruz. Ardından ikinci yumurtanın sarısı için aynı işlemi uyguluyoruz. Daha sonra, kestane püremizi karışıma katıp iyice karıştırıyoruz. Aynı işlemi vanilya için de yapıyoruz.

Başka bir kapta 3 yumurtanın beyazını “birbirlerini tutmaya başlayana” kadar çırpıyoruz. Üzerine bir tutam tuz ve 1 yemek kaşığı şeker ekliyoruz. Karışım biraz katılaşmaya başlayana kadar çırpıyoruz. Ardından, önce yumurta beyazının içinde bulunduğu karışımın 1/3’ini  büyük kaba döküyoruz ve karıştırıyoruz. Daha sonra geri kalanını döküp iyice karıştırıyoruz. Karışımımızı sufle kaplarımıza döküyoruz.

Son olarak da tırnağımızla veya ince bir çubukla, sufle karışımımız ile sufle kabı arasında ince bir boşluk açıyoruz. Ve 10-15 dakikalığına fırına veriyoruz.

Suflelerimiz servise hazır. İsterseniz dondurma ile servis edebilirsiniz.

Elinize sağlık. Afiyet olsun!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir