kirazli_mekik

Kirazlı da Güzel Olur: Ev Yapımı Mekik

Yaz ayının sevilen lezzetlerinden biri olan kiraz tadıyla çoğumuzun sevdiği bir meyvedir. Kirazı tek başına meyve olarak tüketsek de hamur işlerinde ve tatlılarda da kullanmak onlara daha güzel bir tat veriyor. Bu tatlılardan biri de mekiktir. Her ne kadar bu lezzeti pastanelerden almayı tercih etsek de evde de gayet lezzetli oluyor. Gelin çayın ve kahvenin en güzel eşlikçisi bu mekiğin tarifine beraber bakalım:

Malzemeler

  • 300 gr. tereyağ veya margarin
  • 9 adet yumurta beyazı
  • 2 su bardağı toz badem veya toz fındık
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 20 adet kiraz

Pişirmek için:

  • Mekik kalıpları

Hazırlanışı

  1. Öncelikle tereyağını bir tavada kızdırın ve bir kaba alın. Ardından şekeri de ekleyin ve bir süre tel çırpıcı yardımıyla çırpın.
  2. Ardından yumurtaların akını da koyun ve çırpmaya devam edin.
  3. Toz bademi ve kabartma tozunu ve unu da ekledikten sonra tekrar bütün malzemelerin birbirlerine karışmasını sağlayın. Bu karışım biraz cıvık olacaktır. O yüzden cıvık olması sizi korkutmasın.
  4. Ardından hamuru kalıplara pay etmeden önce kalıpları biraz yağlayın ve harcı pay edin. Kalıpların üstüne çekirdeklerini çıkarttığınız kirazları batırın. Her kalıp için 1 veya 2 tane kiraz yerleştirebilirsiniz.
  5. Önceden 180 C’de ısıttığınız fırında 15 dakika üzeri hafif altın kahverengi halini alıncaya kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarttığınız mekiklerin biraz soğumasını bekleyin. Ardından kalıplarından çıkartın ve servis edin.

Afiyet olsun.

Püf Noktası

  • Mekiklerin pişkinliğini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. 200 C’de 10-12 dakika pişirdiğiniz takdirde de dışı biraz sert içi yumuşak olabilir.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir