kismeyveleri_blog

Kışın Hastalıklara Karşı Adeta Çelik Kalkan olan 5 Harika Meyve!

Bildiğiniz gibi kış günlerinde hastalıklar bir türlü peşimizi bırakmaz. Otobüsler, okullar, iş yerleri gibi kalabalığın olduğu yerlerde hastalıklar çok çabuk bulaşır. Hal böyle olunca biz de çareyi kış meyvelerini bol bol tüketerek bulmaya çalışırız.

Dedik ki; havalar soğuk, hastalıklar da kapımızdaysa hangi meyveleri yiyerek kışı sapasağlam atlatırız? İşte karşınızda arşivlik liste😜

1-Nar:

giphy-6

“Pazardan aldım bir tane eve geldim bin tane” bilmecesini hepimiz duymuşuzdur. İşte narın sırrı tam da burada; tane tane oluşunda. Her bir tanede şifa var. Narın faydaları ise saymakla bitmez ama içerisinde barındırdığı yararlı biyoaktif bileşenler sayesinde mükemmel bir antioksidan görevi görmektedir. Bizce bu soğuk kış günlerinde en yakın arkadaşlarınızdan birisi nar olmalı. Fakat ne yazık ki nar gerektiği kadar tüketilmiyor. Sebebi ise yenmesinin zor olması. Bizce narı portakal sıkacağında sıkabilir, suyunu da rahatlıkla içebilirsiniz. Afiyet olsun 🙂

2-Greyfurt:

giphy-10

Turunçgillerden en az rağbet gören üyelerinden birisidir belki de greyfurt. Tadının hafif acımtırak hafif ekşimsi olması nedeniyle çok tercih edilmeyen, genelde meyve suyu sıkarken araya sıkıştırılan yardımcı bir meyve gibi dursa da aslında greyfurt mükemmel bir C vitamini deposu. Grip, nezle ve soğuk algınlığına karşı vücudunuza direnç katmakla birlikte gün içerisinde enerjinizi de artırır.

3-Kivi:

giphy-8

Tüylerine dokunduğunuzda içinizi hoş eder, soyduğunuzda ise kokusu ve rengiyle gönlünüzde taht kurar. Küçük olması sizi yanıltmasın, günlük almanız gereken C vitaminin neredeyse 2 katını size sunar. Bununla da kalmaz, lif bakımından zenginliğiyle de kışın hareketsizlikten oluşan sindirim problemlerinizi çözmenizde yardımcı olur.
4-Portakal:

giphy-9

Raflara düşmesiyle birlikte kışın geldiğinin kanıtı olan meyvedir. Turunçgillerin en popüler üyesi. Bu nedenle de adeta bir C vitamini bombası. Kesinlikle her eve girmesi gereken bir şifa aracı. İster suyunu için, isterseniz dilimleyip yiyin. Kabuklarını da, eğer varsa, sobanızın üzerinde çıtır çıtır kızartıp odanızı misler gibi kokutun.

 

5-Mandalina:

giphy-11

Portakalın kardeşi olarak gördüğümüz mandalina turunçgillerin en küçük üyesi. İçinde barındırdığı A, B ve C vitamini ve mineraller sayesinde kış boyunca size destek olan bir dost niteliğinde adeta. Kolay soyulmasıyla ve yeniş bakımından her yerde her zaman tüketebilirsiniz.

Kar, ayaz, soğuk derken kışın ortasına geldik. Umarız bu zamana kadar iyi dayanmışsınızdır. Bundan sonrasını bu meyvelere bırakın, onlar ne yapacaklarını bilirler. 🙂

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir