kinoa-kolaj

Közlenmiş Patlıcanlı Kinoa Salatası

Son zamanlarda en çok tercih edilen tahıllardan biri olan kinoa besleyici olmasıyla da dikkat çekiyor. Besleyiciliği olan bu bitkinin yemek tarifini sizinle paylaşmadan önce kinoanın yararlarına bir bakalım.

Tam bir protein kaynağı olmasıyla vejetaryenlar tarafından tercih edilen kinoa, zengin besin lifi içerdiğinden diyetlerde de en çok verilen gıdalar arasında yer alıyor. Sindirim sistemimizin de doğru şekilde çalışmasını sağlayan bu bitkinin tarifini aşağıda sizinle paylaşıyoruz: 

Malzemeler
  • 1 tane büyük patlıcan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 limonun suyu
  • 2 tane dövülmüş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 150 gr beyaz peynir
  • Yarım bağ taze soğan
  • 2 bardak haşlanmış kinoa
Hazırlanışı
  1. 200 C’de önceden ısıttığımız fırınımızın içine ufak delikler açtğımız patlıcanımızı koyuyoruz. Yaklaşık 15 dakika közlüyoruz.
  2. Diğer bir tarafta zeytinyağını, sirkeyi, dövdüğümüz sarımsağı, balı, limonu ve soya sosunu karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra közlediğimiz patlıcanı kabuklarından ayırıyoruz. Birkaç dakika patlıcanın soğumasını bekliyoruz.
  4. Patlıcanımızı da zeytinyağlı karışımımızın içine koyuyoruz ve bir süre daha ayrı bir tavada yaklaşık 10 dakika daha pişiriyoruz.
  5. Karamelize olan karışımımızı tavadan alıp haşlanmış kinoalarımızı da üstüne ekliyoruz.
  6. En son olarak peyniri ve baharatları da ekleyerek tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  7. Salatamızı bir süre soğumaya bıraktıktan sonra servis ediyoruz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir