Barbekü Mangal Nasıl Yapılır

İyi Bir Mangal-Barbekü Nasıl Yapılır?

Geçen hafta sonu İstanbul Anadolu Yakası sahilleri tamamıyla mangal kokularıyla sarılıydı. Ufak bir yeşil alan bulan herkes mangalını kurmuş ve piknik yapıyordu. Biz de bu güzel kokulardan ilham alarak iyi bir mangal ya da yabancıların deyişiyle barbekü (BBQ) nasıl yapılır sizin için araştırdık.

Mangalınıza Ön Hazırlık Yapmakta Fayda Var

Kullanacağınız kırmızı et veya tavuk etini bir gece öncesinden soslamak etleri daha lezzetli hale getirecektir. Diğer bir nokta ise mangalı yaparken kullanacağınız aparatlar… Mangalı yakarken hem vakit kazanmak hem de bütün kömürlerin tam olarak pişmesini sağlamak istiyorsanız yanınıza sac boru almayı kesinlikle unutmayın. Arada ateşin harlanmasını sağlamak için de bir yelpaze veya kalın bir karton yanınıza almanız iyi olacaktır. Ama hepsinden önemlisiyse iyi bir kömür seçimidir. İthal kömürleri mangal yaparken kullanmamak mangalınızın süresini uzatacaktır. Diğer bir husus ise pikniğe giderken ihtiyacınız olan diğer malzemeler… Bu malzemelerin de neler olduğunu yazımızda bulabilirsiniz.

Mangalın Hazırlanması ise En Önemli Aşama

Yanan kömürler pişirme yüzeyi alanından yaklaşık 10 cm dışarıda olmalıdır. Diğer önemli bir husus ise mangalınızı her ihtimale karşı soğanla temizlemek. Eğer ki mangalı dışarıdan gittiğiniz yerden ödünç alıyorsanız bu yöntem sayesinde mangalın üzerindeki mikropları öldürebilirsiniz. Yapmanız gereken ise orta boy soğanı ortadan ikiye ayırmak ve elinizle soğanın iç kısmını mangalın her yerine gelecek şekilde sürmek.

Etleri Mangala Koymadan Önce Mangalın Yüksek Isıya Ulaştığına Emin Olun

İyi bir mangal yüksek ateş ile pişirme yöntemidir. Kömürün aromasının etlere geçmesini istiyorsanız yüksek ateşte ızgara izli bir et her zaman en iyi pişirilmiş ettir. Kömürlerin üzeri ince bir kül tabakası ile kaplandığında ve kor bir hale geldiğinde mangalınız pişirme işlemi için hazır olacaktır.

Etinizi Nasıl Pişireceğinize Dair Birkaç Ufak Tüyo

Eğer ki mangalda et yapıyorsanız etinizi kesinlikle çatalla çevirmeyin. Bir maşa yardımıyla etleri çeviri ve kontrol edin. Eğer ki çatal kullanırsanız etin içindeki su dışarıya çıkarak et lezzetsiz ve kuru hale gelecektir.

Köfte pişiriyorsanız da sık bir şekilde mangalda çevirmek köftenin lezzetini daha da arttıracaktır. Biraz sulu bırakılarak mangaldan alınan köfte de lezzeti arttırabilir.

Tavuk ise kırmızı et ve köfteye göre daha geç pişer. Bu yüzden tavuğu biraz daha uzun pişirmek tavuğu lezzetli hale getirecektir.

Ufak Bir Uyarı: Dışarıda mangal yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur ise mangal sonrası ateşimizin söndüğünden emin olmak… Külün üzerine biraz su gezdirmek ise en basit yöntemdir.

“İyi Bir Mangal-Barbekü Nasıl Yapılır?” üzerine bir düşünce

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir