Lezzet-Durakları

Mehmet Yaşin’in Bile Dayanmayıp Hepsini Yediği Yol Üstü Lezzetler

Ülkemizin büyük bir yüz ölçümüne sahip olması, bir şehirden diğerine giderken uzun yolculuklar yapmamıza neden olmaktadır. Bu yolculuklar esnasında acıkmamak ise kaçınılmaz oluyor. Özelikle yaz ayının gelmesiyle beraber çoğumuz Ege ve Akdeniz’e inme planları yapmaya başladık bile… Bu yüzden biz de size buralara yolculuk ederken nerelerde durup ne yememiz gerektiğinin listesini paylaşalım istedik. Listemizi sizinle paylaşmadan önce şunu belirtmekte fayda var: Bunlar sadece ilk aklımıza gelen lezzetlerdi, yoksa Anadolu’nun her karışında tadılmayı bekleyen onlarca lezzet var.

İzmit Pişmaniyesi

İstanbul’dan yola çıkanlar için güneye doğru inerken otoyolu kullanmak yerine İzmit’in şehir merkezinden gitmek yol boyunca lezzetli pişmaniyeler tatmanıza yardımcı olabilir. Taze olarak tadabileceğiniz pişmaniyeleri yerken fazla kaçırmamakta fayda var malum kan şekeriniz fırlayabilir. pismaniye

Bursa’nın Dayanılmaz İskenderi

Eğer ki Bursa yolundan geçerken karnınız acıktıysa yolunuzun üzerindeki İskender kebapçılardan birinde durabilirsiniz. Bu şekilde hem dinlenebilirsiniz hem de midenize bir bayram yaptırabilirsiniz.

iskender

Susurluk Tostu ve Ayran

Eğer Bursa’dan geçerken durmak istemiyorsanız 1-2 saat daha açlığa dayanabilirim diyorsanız sizin adresiniz Susurluk… Balıkesir’in hayvancılığı ve mandıracılığı ile ünlü bu ilçesinden geçerken yolun sağında ve solunda güzel tost yiyebileceğiniz yerler bulabilirsiniz. Tostun eşlikçisi ise Susurluk’un buz gibi ayranı…

susurluk tostı

Tatlı için Afyon’u Bekleyin.

Bursa’dan veya Susurluk’tan sonra karnımız tok bir şekilde devam ediyoruz. Peki ya tatlı diyenlere Afyon’a kadar beklemelerini tavsiye ederiz. Yiyeceğimiz tatlı ise: Kaymaklı ekmek kadayıfı… Evet, ağzınızın sulandığını görür gibiyiz. Vişneli veya sade olarak tadabileceğiniz bu lezzeti yemeden yola devam etmeyin.

ekmek_kadayıfı

Daha Güneye mi? O zaman Buyurun Akhisar’a…

Eğer ki daha yolunuz varsa akşam yemeğini nerede yiyebileceğinizi düşünebilirsiniz. Bırakın düşünmeyin biz yardımcı olalım: Manisa Akhisar’ın ülkeye yayılmış lezzeti; köfte… Acı sosuyla, közlenmiş domatesiyle hafif bir akşam yemeği arayanların tercihi köfte olabilir.

akhisar_kofte

Bodrum’a Gidenlerin Durması Gereken Bir Yer: Selçuk

Niye burada durmalıyız diye soruyorsanız cevap çok basit: Lezzeti bol çöp şiş için tabiki…  Buradaki durakların diğer bir özelliği ise yeşillikler içerisindeki mekanlarda huzur bulabileceğiniz olmasıdır. Açık havada lezzetli çöp şişleri yerken ağaçların altında serinlemekse cabası…

cöpsis

Bonuslar

Evet hep İstanbul’dakileri düşünüyorsunuz diyenleri duyar gibiyiz. Karadeniz ve Ankara’dan yola çıkanlar içinse harika yol üstü lezzet durakları:

Mengen

Diğer bir adıyla aşçılar diyarı olarak da bilinen Mengen’de tatmanız gereken en önemli lezzet; bulgur çorbasıdır. Özel bir tada sahip olan bu lezzeti Karadeniz’den güneye inerken kaçırmayın deriz.

bulgur_corbasi

Konya

Kim bilmez ki Konya’nın etli ekmeğini… Ankara’dan Antalya’ya doğru inerken bu çıtır çıtır lezzeti kaçırmayın deriz. etliekmek

 

“Mehmet Yaşin’in Bile Dayanmayıp Hepsini Yediği Yol Üstü Lezzetler” üzerine bir düşünce

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir