omlet-yapmanin-puf-noktalari

Mükemmel Omletler Yapmanın Püf Noktaları

Omlet, Japonya’dan, Amerika’ya kadar dünyanın pek çok yerinde yumurtadan yapılan bir yemek çeşididir. Omlet, tavada tereyağı eritilerek üzerine çırpılmış yumurtanın dökülmesi ile yapılır. Daha çok kahvaltılarda tercih edilse de doğru malzemelerle çok güzel bir öğle veya akşam yemeği olabilir.

Hepimiz az çok omlet yapmayı biliyoruzdur. Yine de bazen işler ters gider ve omletimizin sonu hüsranla biter.

Peki iyi omlet yapmak için nelere dikkat etmeliyiz?

  • Öncelikle omletimizin ana malzemesi olan yumurtanın taze olması çok önemlidir. Bunun için yumurtalarınızı güvenilir markalardan almanızı öneririz.
  • Omletinizi pişireceğiniz tavanın da seramik ya da teflon olması, omletin tavaya yapışmasını önler. Eğer tavanız teflon ise çizik veya deforme olmamasına dikkat etmeniz daha sağlıklı olacaktır.
  • Omletinizi çevirme konusunda başarılı olacağınızı hissetmiyorsanız bir spatula yardımı ile omletinizi çevirebilirsiniz.
  • Omlet yapılırken tereyağı kullanmalısınız. Sıvı yağlar çabuk yanabileceğinden tercih edilmemektedir. Ayrıca tereyağı kullanmanız omletinize ekstra lezzet katacaktır.
  • Tavanız normal ebatlarda ise gereğinden fazla malzeme kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde omletiniz çevirilirken bozulabilir.
  • Ocağınızın altı önce yüksek ısıda sonra da düşük ısıda olmalıdır.
  • Omletinizin daha iyi kabarması için yumurtanızı çok az çırpmalısınız.
  • Yumurtanızı tavaya döktükten sonra kesinlikle karıştırmamalısınız. Tavayı dairesel haraketlerle çevirerek yumurtanın her yere yayılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Omletinizin daha kalın olmasını, ocaktan aldıktan sonra sönmemesini istiyorsanız omletinize biraz un ve karbonat katabilirsiniz. Böylece daha doyurucu bir omlet elde etmiş olursunuz.
  • Omletinizin yumuşak bir lezzeti olmasını ve ağızda dağılmasını isterseniz çırptığınız yumurtanın içine az miktarda yoğurt ve krema ekleyebilirsiniz.
  • Omletinizin içine pişmiş bir malzeme katacaksanız, malzemeleri yumurtayı çırparken değil, yumurtanızı tavaya döktükten sonra ilave etmelisiniz.
  • Eğer ters çevireceğiniz omletinizin bozulacağını hissediyorsanız, spatula yardımı ile kenarlarından hafifçe kaldırarak üstteki yumurtanın omletin altına akmasını sağlayabilirsiniz. Sonra da tavanın üzerine bir kapak ile kapatıp omletinizin bir süre kendi sıcaklığı ile pişmesini bekleyin.
  • Fırında da omlet yapabilirsiniz. Fırın kabınızı güzelce yağlamanız omletinizin yapışmasını önler. Yumurtanızı döktükten sonra fırın kabınızın üstünü folyo ile örtebilirsiniz.

“Mükemmel Omletler Yapmanın Püf Noktaları” üzerine bir düşünce

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir