Soguk_Ayran_Asi_Corbasi

Nasıl da Serinletir: Soğuk Ayran Aşı (Yaz) Çorbası

Yaz ayının gelmesiyle beraber serin lezzetler tercih etmeye başladık. Bu serin lezzetlerin en başında ise zeytinyağlılar geliyor. Peki zeytinyağlı haricinde bir de çorba alternatifiniz var desek? Evet adı çorba fakat tadı ve sıcaklığı bildiğiniz çorba gibi olmayan ayran aşı ya da diğer adıyla yaz çorbası, sofranızda iyi bir başlangıç olarak yerini alabilir. Bu serin lezzeti yapmak ise çok kolay! Gelin tarifine beraber bakalım:

Malzemeler

  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı buğday
  • 1 adet orta boy salatalık
  • ½ demet maydanoz
  • 1-2 diş sarımsak
  • Dereotu
  • Tuz ve karabiber
  • Birkaç taze nane yaprağı

Hazırlanışı

  1. Buğday ve nohutu 1 gece öncesinden ıslatın. Islattığınız nohut ve buğdayları haşlayın.
  2. Haşladığınız nohut ve buğdayı tekrar bir tencere alın ve üzerine malzemelerden 1 parmak yukarı çıkacak şekilde su ekleyin. Yaklaşık 5 dakika daha kaynatın.
  3. Tencerenin içine yoğurdu eklemeden önce tencereden biraz su alın ve yoğurdu kesilmemesi için su ile buluşturun. Ardından ılınmış yoğurdu da tencereye yavaşça dökün. Bu sırada hızlıca karıştırmayı unutmayın.
  4. Tenceredeki yoğurtlu karışımı kaynayınca küp küp doğradığınız salatalıkları, maydanozu ve sarımsağı da ekleyin.
  5. En son kendi damak tadınıza uygun bir şekilde dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
  6. Oda sıcaklığına geldiğinde çorbanızı buzdolabına yerleştirin.
  7. 1-2 saat sonra soğumuş bir şekilde buzdolabından çıkardığınız yaz çorbasına birkaç tane nane yaprağı ekleyin ve servis edin.

Afiyet olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir