1

NOHUTA BAYILANLARIN SEVDİĞİ MEZE: HUMUS

Humus, sevmeyenlerin bile sonradan bayılarak yediği nohut, tayin, limon suyu ve karabiber karışımından oluşan harika bir meze çeşidi. Birçoğumuzun ekmek arasına sürdüğü ve yemeklerimize bol keseden bandığı humusun tarihine gelin birlikte bakalım.

Üzerine birçok tartışma çıksa da humus, nohut ve tahine sarımsak, limon suyu, tuz, zeytinyağı ve kırmızıbiber eklenerek yapılan bir Ortadoğu mezesidir. Humus kelimesinin Arapçada nohut anlamına gelmesi ve Suriye’de Humus kentinin bulunması durumu özetliyor. Kökeni Ortadoğu olsa da Hatay ve Mersin yemeklerinde sofraların vazgeçilmezidir. Özellikle Ortadoğu bölgesinde kahvaltılık olarak tüketilse de Avrupa ve Amerika’da çok sık tüketilen bir meze çeşidi haline gelmiştir. Hatta Amerika’da özellikle cipsle birlikte tüketilen bir meze haline gelmiştir. Böylelikle her kültürde farklılaşarak zenginleşmiş ve damak tatlarına göre çeşitlenmiştir.

Henüz denememiş ya da denemiş iseniz hazırladığımız enfes humus mezemize buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir