Limon_soslu_Muffin

Oktay Usta’dan İlham Aldık: Limon Soslu Merengli Muffin

Türkiye’nin en iyi ve en bilinen aşçılarından biri olan Oktay Usta verdiği lezzetli tariflerle damak tadımıza uygun tatlıları evde kolaylıkla da yapabilmemizi sağlıyor. Biz de bugün onun muhteşem tariflerden biri olan limon soslu merengli muffinin tarifini sizinle paylaşalım istedik. Ufak dokunuşlarla daha da lezzetli hale getirdiğimiz bu tarife gelin bir bakalım:

Malzemeler

  • 100 gr. oda sıcaklığında eritilmiş tereyağ
  • Yarım su bardağı toz şeker (100 gr.)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak aşağıda un (100 gr.)
  • 1 limonun kabuğu

 Limon Sosu İçin

  • 175 gr. şeker
  • 2 limonun suyu
  • 2 yumurta
  • 110 gr. tuzsuz tereyağ

İtalyan Merengi İçin

  • 2 yumurtanın akı
  • Yarım su bardağı toz şeker (100 gr. )

Hazırlanışı

  1. Öncelikle limon sosunu hazırlayalım. Şekeri ve limon suyunu derin bir kabın içerisine alıyoruz. Ardından yumurtayı ve tereyağı da ekliyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz.
  2. Derin bir tencerede bir su kaynatmaya başlıyoruz. Limon tatlısı sosumuzu benmarin usulü pişiriyoruz. Sosu pişirirken hiçbir şekilde suya değdirmiyoruz. Hafif kıvamlı hale gelene kadar pişirdiğimiz sosu ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Muffinin hamuru içinse; yumurtaları derin bir kabın içine kırıyoruz. Toz şekeri de döküyoruz ve mikserle iyice köpürtüp beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz. Tereyağını da eritip soğuttuktan sonra karışımın içine ilave ediyoruz.
  4. Limon kabuğunu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kullanacağımız unun yarısını da karışıma ilave ediyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz. Son olarak kalan unu da ilave edip malzemelerin iyice birbirine karışmasını sağlıyoruz.
  5. Muffin kalıplarımızın içine öncelikle biraz unlu karışımı koyuyoruz. Daha sonra limonlu sosu ilave ediyoruz ve kalan kısmını da unlu karışımla örtüyoruz.
  6. Karışımımızı muffin kalıplarının hepsine eşit olarak pay ediyoruz.
  7. Önceden 180 C’de ısıttığımız fırının içinde 15-20 dakika kadar muffinleri pişiriyoruz.
  8. Mufinler pişerken biz de merengi kremasını hazırlamak için yumurta akını bir kabın içine ayırıyoruz. Sonrasında toz şekeri de ekleyip yüksek hızda 7-8 dakika iyice köpürene kadar mikserle çırpıyoruz.
  9. Hazırladığımız kremayı krem şanti torbasına yerleştiriyoruz.
  10. Pişen muffinleri fırından alıp üzerlerine kremayı da ekledikten sonra tekrar fırına veriyoruz.
  11. Kremanın üzeri hafif sertleşip kahverengi oluncaya kadar muffinleri fırında bırakıyoruz. Bu işlem yaklaşık 5-10 dakika daha sürüyor.
  12. Fırından aldığımız muffinleri soğumaya bırakıyoruz ve sonrasında servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir