Papaz Yahnisi Tarifi (Soğan Yahnisi)

Malzemeler:

  • 600 gr kuşbaşı dana eti
  • 400 gr arpacık soğan
  • 1 adet orta büyüklükte havuç
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke (isteğe göre 4-5 yemek kaşığı kırmızı şarap da kullanılabilir)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
  • Tuz

Hazırlanışı:

Etimizi güzelce yıkayıp süzülmeye bırakalım. Soğan ve sarımsaklarımızı kabuklarından ayıralım ama kesinlikle doğramayalım. Havucumuzu büyük parçalara bölelim.

Etimizi zeytinyağı ile birlikte tencereye koyalım. Suyunu salıp tekrar çekene kadar arada bir karıştırarak kavuralım. Havuç, sarımsak ve soğanlarımızı ekleyelim. 3-5 dakika daha kavurmaya devam edelim. 1 bardak sıcak suyumuzu ve ekleyerek etleri yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Tercihe göre Bu pişme süresi yaklaşık 20-30 dakika sürecektir. Tencerimizi ateşten almaya yakın tarçın, karabiber, pulbiber, tuz ve tercihe göre sirke ya da şarabımızı ekleyip biraz daha karıştıralım.

Yahnimiz servise hazır. Elinize sağlık. Afiyet olsun!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir