serdar-cakir-cikolata-ustasi

Paris’te Türkiye’yi Temsil Edecek Çikolata Ustamız: Serdar Çakır

Geçtiğimiz hafta sonu “Santral İstanbul“da gerçekleştirilen ve 5 yarışmacının katıldığı etkinlikte ilk gün 3 saat boyunca çikolatadan heykel, 2. gün 5 saat boyunca kalıp pralin, günlük taze malzemelerle günün pastası ve yeni bir bölüm olan alıp gitmelik çikolata “Chocolate to go” konseptleri hazırlandı. Jüri üyelerinin ve onursal başkanların oylaması sonucu Serdar Çakır, 2015 Türkiye Çikolata Ustası oldu ve Kasım 2015’de Paris’de yapılacak Uluslararası Final’de Türkiye’yi temsil etme hakkını kazandı.

1991 Giresun doğumlu Serdar Çakır çocukluk yıllarından itibaren ailesinin işlettiği restaurantda calışmaya başlayan bir gencimiz. Profesyonel iş yaşamına Ceylan Intercontinental Otel’de başlamış olup son iki senedir Hilton İstanbul Otel’de Çikolata Şefi olarak çalışmalarına devam ediyor. Sürekli farklı çalışmalar deneyerek kendini geliştiren ve yeniliğe açık olduğunu söyleyen Çakır, çevresindeki uzman şeflerin teşviği ve keşfedilmek arzsuyla yarışmaya katılan biri. Hayali ise 30 yaşına kadar bu mesleği yapıp daha sonra kendi pastanesini açmak.

serdar-cakir-cikolata-ustasi-heykel-432x560
Serdar Çakır ve Ödül Alan Heykel Çikolatası

Katılımcılar

Ersin Taner – İzmir, Fame Chocolate, Pasta Şefi,
Gökhan Gökbayrak – İstanbul, Rudolf Karaköy Restaurant, Pasta Şefi,
Murat Yükseker – Adana, Sheraton Hotel, Pasta Şefi,
Mustafa Oztaş – Antalya, Maxx Royal Kemer, Kısım Şefi,
Serdar Çakır – İstanbul, Hilton Bosphorus Hotel, Çikolata Ustası

Jüri

.:Jüri Başkanı:.
Metin Chef Danışmanlık Sahibi, Metin Kılıç

.:Jüri Üyeleri:.
David Shipman, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi Bölümü, Executive Chef
Erdem Dilbalı, Tüyap Palas Oteli, Yiyecek İçecek Müdürü – Türkiye Aşcılar ve Şefler Federasyonu Milli Takım Direktörü
Ghislain Gaille, Four Seasons Hotels Bosphorus, Executive Pastry Chef
Mehmet Yücel, Giano Chocolate Kurucusu, Çikolata Şefi

.:Jüri Onursal Başkanları:.
Rudolf Van NUNEN: “Rudolf” Karaköy Concept Restaurant CEO – Cacao Barry Türkiye Çikolata Elçisi
Ahmet KIR: Antalya Maxx Royal Oteli, Executive Pastry Chef – Callebaut Türkiye Çikolata Elçisi

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir