Mantarlı Ispanaklı Kiş Tarifi

Pazar Kahvaltılarına Yeni Bir Alternatif: Ispanaklı Kiş

Fransız mutfağından dünyaya yayılan hafif bir hamur işi olan kiş pazar kahvaltılarının yeni alternatifi haline geldi. Yumurtanın süt ile pişirilmesinden meydana gelen ve sıcak ya da ılık olarak servis edilen kişin hazırlanışı:

Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 veya 2,5 su bardağı un (Bardağın boyutuna göre)
  • 100 gr tereyağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin

  • 1 orta boy soğan
  • 200 gr mantar
  • Beyaz peynir
  • 1 kg taze ıspanak
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Dolu dolu 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

İç Harcının Hazırlanışı

  1. İnce ince kıyılmış soğanı tencereye koyun ve hafifçe çevirin. 1-2 dakika sonra yıkanmış ve ince ince doğranmış mantarları ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Sonrasında yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyin. Ispanakları da suyunu çekinceye kadar pişirdikten sonra karabiber, tuz ve peyniri ekleyin.
  2. Ayrı bir tencerede unu sıvıyağ ile kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.

Hamurun Hazırlanışı

  1. Un dışında bütün malzemeleri tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın. En son elenmiş unu da ekleyerek kısa bir süre yoğurun. Yoğurulmuş hamuru merdane yardımı ile pişireceğiniz fırın tepsisinin boyutunda açın.
  2. Yağlanan tepsinin içine kenarları yükseltilerek hamuru yerleştirin. 175 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin.
  3. Pişen kiş hamurunun üzerine önce ıspanağı sonra beşamel sosu yayıp tekrar fırına sürün.
  4. Fırından çıkarttıktan sonra isteğe göre kişinizi sıcak veya ılık olarak sevdiklerinize servis edebilirsiniz.

 

Birkaç Püf Noktası ile Kiş Daha Lezzetli Olsun

  1. Merdane ile hamur açmakta zorlanıyorsanız hamuru yoğurduktan sonra buzdolabında bir 10- 15 dakika bekleterek hamuru daha kolay açabilirsiniz.
  2. Kişin lezzeti kadar görüntüsüne de önem veriyor ve her yeri eşit boyutta olsun istiyorsanız hamurun üstünü pişerken alüminyum folyo ile kapatın. Üstüne ağırlık yapması için fasulye, nohut ya da mercimek gibi bakliyat koyarak hamurun kabarmadan pişmesini sağlayın.
  3. Servis için de ufak bir öneri: Kişi piştikten sonra dilimleyin. Özellikle su içeriği fazla olan sebzelerde (ıspanak gibi), bıçak izlerinin içine sebzelerin suyu doluşuyor ve pek hoş olmayan bir görüntü çıkıyor.
  4. Kişinizi süslemek için haşhaş tohumu, susam ya da çörek otu kullanabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir