banana-bread-2

Pazar Kahvaltılarına Besleyici Bir Tarif: Banana Bread / Muzlu Ekmek

Muzlu ekmek… Aslında bizim damak tadımıza pek uygun gibi gözükmese de hafta sonu kahvaltıları için dostlarına farklı tatlar sunmak isteyenlere güzel ve özel bir tarif. Taptaze ev yapımı ekmekleri sevenler ise belki de hiç tatmadıkları bir ekmeği bu tarifle beraber tatma şansı yakalayabilirler. Tek başına bile enerji dolu ve sağlıklı ekmeğimizin tarifine gelin beraber bakalım:

 Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
  • 3 orta boy muz(muzlar büyükse 2 adet yeterli olacaktır.)
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 2 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı pekmez (isteğe göre)
  • 1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm

Hazırlanışı

  1. Öncelikle bir kabın içine soyulmuş muzlarımızı koyuyoruz ve bir çatal yardımıyla bir püre haline gelinceye kadar eziyoruz.
  2. Diğer bir kapta şeker ve yumuşatılmış tereyağımızı iyice birbirine yediriyoruz.Daha sonra püre haline getirdiğimiz muzu da karışımın içine ekliyoruz. Biraz daha karıştırdıktan sonra yumurtaların birini kırıyoruz. Tekrar karıştırmaya başlıyoruz. Karıştırdıktan sonra diğer yumurtayı da ekliyoruz ve iyice yumurtanın harca karışmasını sağlıyoruz. Sonrasında da sütü ve pekmezi ekliyoruz.
  3. Diğer tarafta unu, kabartma tozunu ve tuzu da birbirine karıştırıyoruz.
  4. Unlu karışımı muzlu harca koyduktan sonra cevizimizi ve kuru üzümü de ekliyoruz. Malzemelerin bütün harca eşit dağılmasından sonra fırın kabımızın içine döküyoruz.
  5. Önceden 170 C’de ısıttığımız fırınımıza ekmeğimizi yerleştiriyoruz ve yaklaşık 70 dakika pişiriyoruz.
  6. Piştikten sonra da 15-20 dakika soğumasını bekliyoruz ve fırın kabından çıkartıyoruz.
  7. Bıçak yardımıyla dilimlediğimiz ekmeğimizi servis ediyoruz.

Afiyet olsun

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir