Yumurtali_Lezzetler

Sahur Sofrasında Büyük Rekabet: Pastırmalı Yumurta mı, Kavurmalı mı?

Bu gece başlayacak ramazan ayıyla beraber ilk sahura da kalkılacak. Sahurun olmazsa olmazlarından biri de yumurta… Hele bir de pastırmalı veya kavurmalı oldu mu değmeyin o masanın keyfine… Her ne kadar hangisinin daha çok tercih edildiği tam olarak bilmese de her ikisi de hem gözümüzü hem de midemizi kolaylıkla doyurabilecek durumda. Doyurmakla kalmayıp oruç süresi boyunca tok kalmamızı da sağlayan bu yumurtalı lezzetlerin tariflerine gelin beraber bakalım:

Malzemeler

  • 150 gr. pastırma veya kavurma
  • 4 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz ve karabiber

Hazırlanışı

  1. Bir tavanın içine tereyağını koyuyoruz ve biraz kızdırıyoruz. Ardından pastırmayı veya kavurmayı tavaya ekliyoruz ve hafif çeviriyoruz.
  2. Daha sonra yumurtaları da üzerine kırıyoruz ve ocağın altını kısıyoruz. Hafif kayısı kıvamına gelene kadar pişirdiğimiz kavurmalı veya pastırmalı yumurtalarımızı ocaktan alıyoruz ve pideye bandıra bandıra yiyoruz.

Afiyet olsun.

Püf Noktası

  • Pastırmayı da dana kavurmayı da çok pişirmeyin bu şekilde yumurtanızın kuru olmasını engellersiniz.
  • Yumurtaları kırdıktan sonra mutlaka ateşin altını en kısığa getirin. Yoksa yumurtaların üstü ve altı eşit bir şekilde pişmez.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir