meyveleri korumanın yolları

Sebze ve Meyveyi Uzun Süre Saklayabilmek İçin Pratik Öneriler

Yemek yapmayı seviyor fakat zaman darlığından buzdolabındaki ürünleri kısa bir süre içerisinde tüketemiyorsanız ürünlerinizin hazin sonu olan çürümek kaçınılmaz oluyor. Fakat basit yöntemlerle ürünlerinizin raf ömrünü uzatabilir ve yemek yapmak istediğinizde onları buzdolabından sağlam bir şekilde çıkarabilirsiniz. Nasıl mı? Gelin beraber bakalım:

Yeşil soğanlarınızı plastik kutunun şişenin içinde dondurarak saklayın

Buzdolabında saklamadan önce yeşil soğanlarınızın tamamıyla kuru olduğundan emin olun. Eğer ki ıslak bir şekilde dondurucuya koyarsanız üzeri donmuş olacak ve kullanılamaz hale gelecektir.

yesil_sogan

Narin yeşilliklerinizi çiçek gibi saklayın

Maydanoz, fesleğen ve dereotu gibi yeşilliklerin üzerine bir poşet geçirin ve bir lastikle bağlayın. Bu şekilde buzdolabında sakladığınızda bu yeşilliklerin ömrü daha fazla olacaktır. yesillik

Çileklerinizi sirkeli suyun içinde bekletin

Aslında çilekleri yıkarken bir suyun içinde bekletiriz. Bu suyun içinde bekletirken suyun içine biraz da sirke eklerseniz çilekleriniz yumuşamadan buzdolabında 10 güne kadar taze duracaktır. Çileklerin sirke kokmaması adına sirkeli suda beklettikten sonra çilekleri biraz daha yıkayın ve kurulayın. cilek

Patates ve soğanı birlikte saklamayın

Genellikle hepimiz patates ve soğanı birlikte dolabın içinde saklıyoruz. Eğer ki soğanı ayrı bir yerde saklarsanız 2-3 aya kadar bozulmadan yemeklerinizde kullanabilirsiniz. sogan

Patatesi elma ile birlikte saklayın

Patatesi ve elmayı birlikte aynı rafta saklarsanız patatesin filizlenmesini engellersiniz.elma_patates

Kutudaki bir çürük elma hepsini etkiler

Ara ara ürünleri kontrol ederek içindeki çürük olanları çıkartırsanız diğerlerinin daha uzun süre dayanmasını sağlarsınız. çürük_elma

Muzun sap kısmını sarın

Bir bütün 4’lü veya 5’li şekilde aldığımızda ucundaki sapı bir streç film ile sarın. Bu şekilde muzu 3-4 gün daha bozulmadan yiyebilirsiniz.sarili_muz

Marullarınızın üstüne kağıt havlu koyun

Kağıt havlu marulun üzerindeki nemi emer ve bu şekilde marulları dolapta daha uzun bir süre saklarsınız. Ayrıca nemden arındırılan marul daha canlı kalır ve hoş bir görüntüye de sahip olur.peceteli_marul

Domatesi saklamak için yapmanız gerekenler:

Domatesleri öncelikle plastik poşetlerin içerisinde saklamamakta fayda var. Eğer ki domatesleriniz henüz olgunlaşmadıysa kağıt bir poşetin içinde kırmızıya dönene kadar saklayabilirsiniz. Eğer ki hızlı olgunlaşsın istiyorsanız meyvelerle beraber yan yana saklayabilirsiniz. Olgunlaşmış bir domates aldıysanız da yapmanız gereken çok basit: buzdolabında saklamak ve yemeden önce oda sıcaklığında biraz bekletmek.

domates_olmus

Mantarları kağıt poşetin içinde saklayın

Plastik poşetler mantarların rutubetlendirerek daha çabuk küflenmesine neden olmaktadır. Yapmanız gereken ise; kağıt poşetin içinde buzdolabında serin ve kuru bir yerde saklamak. poset_icinde_mantar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir