murtaga_blog_anasayfa

VAN’A ÖZGÜ YÖRESEL BİR KAHVALTILIK: MURTUĞA

Pazar kahvaltılarınızı farklı lezzetlerle süslemeyi seviyorsanız; sofranıza çeşitlilik katacak bir önerimiz var. Van’a özgü yöresel bir kahvaltılık olan murtuğa, bir kere denediğinizde tadı damağınızda kalacak bir lezzet. Tereyağı, un ve yumurta ile kolayca hazırlayabileceğiniz; dilerseniz bal veya reçel ile tercih edebileceğiniz bu lezzetin tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler:

  • 125 gr. tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 fiske tuz

Hazırlanışı:

1. İlk önce tereyağını tavada eritin.
2. Üzerine sürekli karıştırarak un ilave edin.
3. Rengi dönünceye kadar kavurun.
4. Ayrı bir kasede yumurtayı kırıp, tuz atarak hafifçe çırpın.
5. Kavrulmuş un ve tereyağı karışımının üzerine sürekli karıştırarak çırptığınız yumurtayı dökün.
6. Karıştırmaya devam edin, her tarafının pişmesini sağlayın.
7. Ocaktan alarak sıcak servis yapın.
8. Tercihe göre üzerine reçel veya bal gezdirerek yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

“VAN’A ÖZGÜ YÖRESEL BİR KAHVALTILIK: MURTUĞA” üzerine bir düşünce

  1. Muhteşem bir lezzettir. Üstelik sadece kahvaltıda değil, akşam için hafif ve lezzetli seçenekler isteyenler için de idealdir. Keşke Meal Box bir murtuğa güzelliği yapsa da, mutluluktan havalara uçsak :))

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir