brown-bekliyoruz

Yaban Mersinli Browni ile Beyaz Çikolatanın Tadına Varın

Beyaz çikolata ve browni mi? Nasıl yani? Evet browni deyince hepimizin aklına bitter çikolata ve kakaonun mükemmel uyumu geliyor. Fakat bugün sizinle alışagelmişin dışında bir tarifi paylaşacağız: yaban mersinli beyaz çikolatalı browni…

Tarifi sizinle paylaşmadan önce içeriğindeki bir meyve olan yaban mersinin faydalarına bir bakalım. Yaban mersini ya da diğer adıyla kızılcık (kızılcık benzeri bir yemiştir) aslında ülkemizde yeni yeni bilinmeye başlayan bir meyve. En büyük yararlarından biri vücuttaki kan şekerini düzenlemeye yardımcı olması. Araştırmalar düzenli olarak bu meyveyi tüketenlerin kan şekerini düzenlemelerinin daha kolay olduğunu gösteriyor. Yaban mersini yüksek oranda antosiyanin içermesi sayesinde de görme kaybını önleyici bir etkene sahip. Kalp hastalığına ve kansere de karşı vücudu koruyan bu meyvenin içinde bulunduğu browni tarifimize bakalım:

Malzemeler

  • 200 gr tereyağ
  • 300 gr toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 280-300 gr un
  • 200-250 gr doğranmış beyaz çikolata(Yoğun çikolata tadı almak istemezseniz 200 gr daha iyi olacaktır.)
  • 200 gr yaban mersini

Hazırlanışı

  1. Tencerenin içine tuzsuz tereyağını koyup kısık ateşte eritiyoruz. Yağ eriyince içine toz şekeri de ilave ederek çırpmaya başlıyoruz.
  2. Başka bir yerde derin bir kasenin içine yumurtaları kırıyoruz.  Yumurtaları da çırpıyoruz.
  3. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı tahta bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  4. Ayrı bir yerde çırptığımız yumurtayı, yağ ve şekeri karıştırdığımız tencerenin üzerine ekliyoruz bir süre birlikte çırpıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  5. Ocaktan aldığımız karışımın içine çırpmayı sürdürerek yavaş yavaş unlu karışımı ilave ediyoruz.
  6. Sonrasında beyaz çikolata ve kuru kızılcıkları (yaban mersini) da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Beyaz çikolata sıcak karışımın içinde hemen dağılacaktır.
  7. Fırın kabının içine hafifçe tereyağ sürüyoruz ve fırın kabının boyutuna öre yağlı kağıt seriyoruz.
  8. Karışımı fırın kabına transfer edip kaşıkla hafifçe düzeltiyoruz.
  9. Önceden 180 C’ de ısıtılmış fırınımızda ortası yumuşak dışı çıtır çıtır kalacak şekilde 25-30 dakika pişiriyoruz.
  10. Pişen browniyi dikkatlice fırın kabından çıkartıp hafif ılınınca dilimleyip servis edebiliriz.

Ufak bir not: Pişirdiğiniz browniyi buzdolabında yaklaşık 3 gün boyunca bozulmadan saklayarak yiyebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir