karpuzlu_puding

Yaza Özel Bir lezzet: Sicilya Usulü Karpuzlu Puding

Yazın gelmesiyle beraber sıcak ve bunaltıcı havalar başladı bile. Serinlemek içinse hepimiz soğuk lezzetler tüketmeye çalışıyoruz. Soğuk tatlı lezzetlerin başında ise dondurma geliyor. Peki, dondurmanın haricinde güzel bir alternatif var desek… En az dondurma kadar lezzetli olan karpuzlu puding, hem hafif hem de farklı tatlar arayanlara özel bir tarif… Gelin bu serin lezzet nasıl yapılıyor bir bakalım.

Malzemeler

  • 2 kilo karpuz (kabuklarından ayrılmış)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı mısır unu (mısır nişastası)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Dövülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı

  1. Öncelikle karpuzumuzu blenderdan geçiriyoruz. Daha sonra tel bir süzgeç yardımıyla karpuzun çekirdeklerinden kurtuluyoruz.
  2. Bu işlemden sonra ocağımıza derin bir tencere alıyoruz. İçine karpuzu, toz şekeri, mısır ununu ve vanilyayı ekliyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz.
  3. Puding kaynayıp kıvama gelmeye yakın tarçını da ekliyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz.
  4. Pişen pudingimizi sıcakken kaselere dağıtıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
  5. Soğuyan pudingi yaklaşık 2 saat dolapta beklettikten sonra üzerine dövülmüş Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ekleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

“Ama yok ben dondurmadan vazgeçmem” diyorsanız, ev yapımı dondurma tarifimiz de tam size göre.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir