Yumurta Nasıl Pişirilir?

Yumurtanızın Kıvamını Şansa Bırakmayın

Çok pişmiş, kayısı veya rafadan…

Hepimiz yumurtamızı farklı şekilde yemeği tercih ederiz. Fakat bu lezzetli ürünü her zaman istediğimiz ayarda pişirmek gerçekten zordur. Dünyaca ünlü şeflerin yumurtayı hazırlama yöntemini sizinle paylaşmadan önce yumurtanın faydalarından bahsetmemizde yarar var.

Ülkemizde genellikle yumurtanın kolestrolü yükselttiğine dair bir algı bulunuyordu; fakat yapılan son araştırmalarla beraber yumurtanın kötü kolestrolü arttırmadığı gibi iyi kolestrolü de yükselttiği anlaşıldı. Omega 3 açısından zengin olan yumurta, kalp ve kanser gibi kronik hastalıkların riskini azaltıyor. Kırmızı ete göre daha fazla protein içeren yumurta vücudumuzdaki kas kitlesini de arttırıyor. Şimdi gelin bu kadar faydalı olan yumurtanın istediğiniz kıvamda nasıl pişirebileceğinize bakalım:

Malzemeler

  • 6 büyük yumurta
  • Soğuk su
  • Biraz buz
  • Zamanlayıcı

Hazırlanışı

  1. Soğuk olarak buzdolabından çıkarttığımız 6 yumurtayı derin ufak bir tencereye yerleştirelim. Yumurtaların üstünü tamamen kaplayana kadar soğuk su ilave edelim.
  2. Ocağa koyduğumuz yumurtaları yüksek ateşte pişirmeye bırakalım.
  3. Yumurtayı istediğiniz kıvamda yemek için zamanlayıcı ayarlayalım.
  4. Ayarlamayı yaptığınız zaman dolduğunda tencereyi ocaktan alalım.
  5. Yumurtaları tahta bir kaşık yardımıyla sıcak sudan alalım ve başka bir yerde hazırladığımız içi buzla dolu kasenin içine yerleştirelim.  1-2 dakika boyunca bu kasenin içinde yumurtaları bırakalım.
  6. Daha sonra yumurtaları kasenin içinden alarak soyalım ve servis edelim.

Birkaç Püf Noktası: Yumurta Nasıl Pişirilir?

Gelelim yumurtanın pişirme süresine… 3 farklı şekilde pişirebileceğimiz yumurtanın pişirme süreleri:

  • Rafadan yumurta için: 3 dakika
  • Kayısı kıvamındaki yumurta için: 6 dakika
  • Çok pişmiş yumurta kıvamı için: 10 dakika

Yumurtanın buzdolabında saklanma süresi de önemlidir. Taze ve lezzetli bir yumurta yemek için yumurtanızı haftalık satın alın ve 1 haftadan fazla buzdolabında saklamayın. Ayrıca buzdolabından çıkarttığınız yumurtaları 2 saatten fazla mutfak tezgahında tutmayın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir