Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi

Zencefilli Havuç Çorbası ile Mutfağınıza Hoş Kokular Yayılsın

Havaların bu aralar dengesiz bir şekilde gitmesi bağışıklık sistemimizi güçsüzleştiriyor ve grip nezle gibi hastalıklara yakalanmamıza neden oluyor. Bu hastalıklarla başa çıkmak için yapılması gereken ise C vitamini deposu yemekler tüketmek… Zencefil ve havuç gibi C vitamini deposu bitkiler hastalıklara karşı bağışıklık sistemimizin güçlenmesini sağlıyor. Biz de iki bitkiyi birlikte bulabileceğiniz zencefilli havuç çorbası tarifini sizinle paylaşıyoruz:

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 kg havuç (5-6 tane büyük boy havuç)
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 çay kaşığı doğranmış veya rendelenmiş zencefil
  • 2 su bardağı sebze suyu veya et suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet kerevizin sapı
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu
  • Birkaç dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

  1. Öncelikle yağı biraz kızması için tencereye koyuyoruz. Ardından doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğanları biraz orta ateşte çevirdikten sonra halka şeklinde doğradığımız havuçları ekliyoruz. Yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye bırakıyoruz. Bu arada yapışmaması için
  2. Başka bir tarafta bulguru yıkıyoruz. Yıkadığımız bulguru da tencereye ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.
  3. Tencereye yavaş yavaş sebze veya et suyunu ekliyoruz. Ardından 2 bardak suyumuzu da ekliyoruz ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Bu karışıma daha sonra ince ince kıyılmış veya rendelenmiş zencefili ekliyoruz. Portakalın kabuğunu da bu sırada çorbamıza hoş koku vermesi adına ekliyoruz.
  4. Diğer bir taraftan kereviz sapını ve maydanozları doğruyoruz. Bu sebzeleri de tencereye ekliyoruz.
  5. Pişen bu karışımı pürüzü kalmayana kadar blenderdan geçiriyoruz.
  6. Sarımsak, kekik, tuz ve karabiber ekledikten sonra 5-10 dakika daha kaynattığımız çorbamızı sıcak bir şekilde servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir